fbpx

PZC: "Suppers vissen 42 kilo afval uit de grachten van Midddelburg"

Op het oog waren de grachten van Middelburg best schoon. Toch haalde een groep suppers nog 42 kilo afval uit  het water. ,,Plastic, bierflesjes, een spatbord van een fiets, een kerstboom”, somt Erik Scherpenisse op. ,,Maar dat winkelwagentje kreeg ik er niet uit.”

Met zijn sup-school Catalina Sup uit Sint Maartensdijk deed hij mee met de landelijke actie SUP Clean Up. Sup staat voor stand up peddelen: staand peddelen op een soort surfplank. Die actie gaat naar alle provincies om vooral plastic uit het water te vissen. Zeeland was vrijdag als eerste aan de beurt.

Hoeveel afval in het water
,,Ik zie Middelburg als een opstapje om meer te gaan doen. In Goes of Zierikzee zou het ook kunnen", zegt Erik Scherpenisse. ,,Het is niet alleen leuk om te doen zo in het zonnetje, maar ook belangrijk. Het helpt om mensen ervan bewust te maken hoeveel afval er eigenlijk in het water belandt.” Dat is vrijdag ook wel gelukt. ,,We hadden veel aanspraak van mensen aan de kant die ons bezig zagen.”

Voor Scherpenisse was het ook een leuke kennismaking met Middelburg. ,,Ik kende de stad vooral vanaf straat en vanaf het terras. Nu heb ik Middelburg leren kennen vanaf het water. Het is een mooie vorm van sightseeing.”

De SUP Clean UP begon om tien uur bij de rondvaartboot en ging eerst over de Herengracht en daarna nog richting de rechtbank. De acht helpers - uit Middelburg, Sint-Maartensdijk en zelfs uit Friesland - namen ruim twee uur de tijd voor hun schoonmaakactie. Scherpenisse: ,,We doen volgend jaar graag weer mee.”

Reserveer direct

Reviews

M Stoutjesdijk
"SUP-er" relaxt om met een groep het water op te gaan, maar ook leuk wanneer je individueel kennis wil maken met suppen. Na een korte instructie, ga je al snel het water op en geniet je niet alleen van het uitzicht en de rust, maar ben je ook in beweging. Na een eerste SUP ervaring bij Catalina SUP, volgden al snel een tweede en derde sessie.

Josien Mathlener
leuk om samen en individueel te doen. Lichaam en geest worden er blij van. En je krijgt op een heel relaxte manier les. Top!

Helen de Viet
Super toffe sup lessen, goeie planken van fanatic, leuke opstapplaatsen... en mega flexibel. Aanrader!

Katja Druncks
Erg fijne instructies gehad en een gezellige tocht Zo leuk dat ik dit jaar voor een eigen SUB ga maar als het mogelijk is toch nog wel een keer ga aansluiten bij een tochtje

Perry Potappel
Gisteren een leuke sup les gehad. Een groepje jongeren vanuit een jeugdzorg instelling heeft er ontzettend van genoten. Bedankt voor het geduld waarmee de les gegeven is, echt top!

Vera de Wit
hele leuke sup-les gehad op de Steenbergse Vliet! op naar de vervolgles 

Roxanne de Crom
Erg leuk zonder en met hond. Relaxte sfeer en duidelijke instructies

Irene Groenendijk
Leuk om zo in groepsverband te doen. Prettig, sympathiek.

Michael Koolen
Hele leuke ervaring en gaan zeker voor een herhaling !!
   

Laat ook een review achter op:
♥ Tripadvisor
♥ onze Facebookpagina

© 2023 Catalina SUP